Pups

Wij hebben 2 nestjes

Op 2 april zijn er 6 pups (reutjes) geboren van Goldie

Op 3 april zijn er 7 pups (4 reutjes & 3 teefjes) geboren van Hope

Neem contact met ons op voor meer informatie

Ontwerp zonder titel (43)

Golden retriever puppy aanschaffen

Wil jij een Golden Retriever puppy aanschaffen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij zijn een kennel die werkt volgens de richtlijnen van de Golden Retriever Club Nederland. Onze pups hebben een stamboom. Wanneer zij het nestje verlaten zijn ze gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees honden paspoort.

Over de Golden Retriever

De Golden Retriever is hondenras dat afkomstig is uit Schotland, maar geliefd is over de gehele wereld. Jaren geleden werd de Golden Retriever gebruikt tijdens de jacht, hij bracht het geschoten wild naar de jager. Zijn naam heeft hij mede te danken aan zijn taak, het woord “retriever” betekent iets terugbrenger. Uiteindelijk is het door zijn kleur een Golden Retriever genoemd.

Ondertussen wordt de Golden Retriever meer gezien als een famliehond dan als een jachthond. Logisch, gezien het sociale en zachte karakter. Honden van dit ras hebben een goede omgang met soortgenoten, mensen, kinderen en andere dieren.

golden retriever pups noord-brabant

Vacht & verzorging

Een golden retriever heeft een goud/crèmekleurige, volle en golvende vacht. De vacht is zeer goed te onderhouden door eenmalig in de week goed te kammen, dat is voldoende. Wanneer de hond aan het ruien is, dan is de verzorging van de vacht echter wel belangrijker. Door een goede verzorging wordt de kans kleiner op het verliezen van haar, ook helpt het goed tegen klitten. De haren bij de voetzolen mogen af en toe geknipt worden. Hetzelfde geldt voor de benen en de staart van de Golden Retriever.

Opvoeding & beweging

Wij bevelen een gehoorzaamheidscursus zeker aan,  maar een Golden Retriever kun je ook zelf vrij gemakkelijk opvoeden. Alles wat je een golden retriever aanleert, onthoudt hij voorgoed. Een goede opvoeding is belangrijk, maar te streng zijn is niet juist. Het ras is enorm gevoelig en zacht van aard.

 

Een Golden Retriever komt graag de mand uit voor een lange
wandeling. De meeste honden van dit ras vinden het leuk om te zwemmen en te
spelen. Ook vinden ze het leuk om hun energie kwijt te raken aan het spelen met
speeltjes of het beoefenen van andere sporten.

 

 

Grootte van het ras

Reuen (mannetjes) zijn net wat groter, zij krijgen een schouderhoogte van 56 – 61 centimeter. Teven zijn iets kleiner, zij krijgen een schouderhoogte van 51 – 56 centimeter. Het gewicht van een Golden Retriever ligt gemiddeld rond de 30 kilo.

Golden retriever puppy

Weten wanneer wij nestjes gepland hebben? Neem dan contact op